suomeksi / på svenska / in english
Framsidan Produkter Återförsäljare i Finland Om oss Referenser Allmän teknisk info Kontakt

Fem decennier av hantverkarkonst och kvalitet

Mome Ab tillverkar dörrbeslag av hög standard. Verksamheten inleddes år 1957 i Helsingfors. De två grundarna av produktionssmedjan, Per-Erik Hansson och Helge Henrik Saarela, utvecklade en patenterad stadig och solid teknik för genomgående montage. Med denna teknik löste man de problem som uppstod då de nya metallprofildörrana introducerades på marknaden. Momes montageteknik och fram för allt filosofin, som har stått som grund för tillverkningen av dessa gedigna produkter i helmetall, har garanterat handtagens hållbarhet genom decennier.

Momes klassiska kollektioner, skapade av inhemska arkitekter, introducerades på marknaden under 60-talet. De kändaste är Kaija och Heikki Sirens "skarpformade" handtagsserie och Olli Kuusis handtag "Svart/Krom".

I samband med ägarbyte, flyttade företaget sitt säte till Vanda år 2000. Samtidigt bestämde man också att kvarhålla de traditionella kollektionerna i sortimentet, samt att hålla fast vid den högklassiga formgivningen och kvaliteten. Under åren 2000 - 2002 introducerade företaget nya produktserier, bl.a. Blanco-, Cosmo-, Raita- , Tan- och Ädelträ-handtagen. I sam- band med våra år 2006 publicerade hemsidor introducerade vi officiellt formgivare Totti Helins Dyn-handtags-serie och Mome-bronshandtag, samt det av arkitekt Niko Tiula skapade Grip-serie, polyeten- och lädertrycket. I och med dessa nyheter har Mome under sin 50-åriga historia markant utökat sitt sortiment. Företaget som tidigare var känt som "smedjan som gör draghandtag" tillverkar nu också mekaniska mellandörrstrycken.

De väsentligaste värdena i Mome Ab:s yrkesfilosofi bygger på traditionell bruks- och hantverkarkonst, högklassig formgivning, varaktighet samt Kvalitets-tänkande.


Till Er Tjänst!

Mome Ab
Ray Karppinen

pajakuva
pajakuva
pajakuva