suomeksi / på svenska / in english
Etusivu Tuotteet Jälleenmyyjät Tietoja yrityksestä Referenssejä Yleisiä teknisiä tietoja Yhteystiedot

Viisi vuosikymmentä taidokasta
käsityötä, laatua ja osaamista

Mome Oy on korkealaatuisia oviheloja valmistava yritys. Toiminta alkoi vuonna 1957 Helsingissä. Valmistuspajan perustajat Per-Erik Hansson ja Helge Henrik Saarela kehittivät patentoidun tukevan läpikiinnitystekniikan. Menetelmällä rat- kaistiin pulmat, jotka kohdattiin tuolloin uusien metalliprofii- liovien tullessa markkinoille. Mome-kiinnitystekniikka sekä pajan perustamisen yhteydessä omaksuttu ajattelutapa täysmetallisten tuotteiden valmistuksesta ovat taanneet ovenvetimien kestävyyden läpi vuosikymmenien.

Momen klassiset tuotesarjat ovat 60-luvulla julkaistuja. Ne ovat kotimaisten arkkitehtien suunnittelemia. Näistä tunnetuimmat ovat Kaija ja Heikki Sirenin Teräväkulmainen vedinsarja sekä Olli Kuusen Musta/kromi-vedin.

Vuonna 2000 yhtiön toimitilat siirrettiin omistajanvaihdon yhteydessä Vantaalle. Tuolloin päätettiin valmistuspajan linjanvetona Momen perinteisten mallistojen säilyttämisessä valikoimassa sekä muotoilun ja korkeatasoisen laadun ylläpidosta. Vuosina 2000–2002 yhtiö julkaisi uusia tuotesarjoja, mm. Blanco-, Cosmo-, Raita-, Tan- ja Jalopuuvetimet. Vuonna 2006 valmistuneiden kotisivujen yhteydessä julkaistiin virallisesti muotoilija Totti Helinin Dyyni-painikesarja ja Mome-pronssivedin sekä arkkitehti Niko Tiulan suunnittelemat Grip-painikkeet polyoksymeteenimuovista sekä nahasta. Näiden uutuussarjojen myötä on Mome 50-vuotisen historiansa aikana lisännyt valikoimaansa merkittävästi. Aiemmin ovenvetimiä valmistavana pajana tunnettu yritys valmistaa nyt myös mekaanisia väliovenpainikkeita.

Mome Oy:n työfilosofian keskeisiä arvoja ovat käsityöteollinen käyttötaide, korkeatasoinen muotoilu, kestävyys sekä Laatu-ajattelu.


Palveluksessanne

Mome Oy
Ray Karppinen

pajakuva
pajakuva
pajakuva