suomeksi / på svenska / in english
Etusivu Tuotteet Jälleenmyyjät Tietoja yrityksestä Referenssejä Yleisiä teknisiä tietoja Yhteystiedot

Vetimien kiinnitykset

Mome-vetimien patentoitu kiinnitystekniikka perustuu tukevaan läpikiinnitykseen. Vetimet voidaan asentaa hyvinkin kapeaan metalliprofiiliin, minimillään 30 mm. Metalliprofiiliovien lisäksi Mome-vetimiä voidaan asentaa myös puu- sekä palo-oviin. Myös lasioviasennus on mahdollinen edellyttäen että se määritellään tilattaessa.

Sisäpuolisen vedinosan kiinnitys kierteistettyyn läpipulttiin kiristetään kiinnitystyökalulla, joka tulee mukana jokaisen vedintoimituksen yhteydessä. On tärkeää että loppukiinnitys tehdään Momen omalla kiinnitystyökalulla. Mikäli se tehdään pihdeillä, sisäpuolisen vetimen kiinnityshelan pinta vaurioituu.

Mome-standardin läpikiinnityspultit ovat katkourapultteja. Standardipultti soveltuu maksimillaan 110 mm paksuun oveen. Mikäli käyttökohteen oven paksuus ylittää 110 mm, se tulee määritellä tilattaessa.


Suora / taivutus-yhdistelmät

Kaikki Mome-vetimet voidaan toimittaa myös suora/taivutettu-yhdistelminä. Yhdistelmäratkaisussa oven vetopuolen vedin on suora, työntöpuolen vedin taivutettu malli. Työselvityksissä sekä tilauksissa tämä voidaan yksinkertaisesti määritellä tuotekoodin S tai T -merkinnän asemesta merkinnällä S / T .

Suora/taivutettu- yhdistelmä edellyttää että käyttökohteen ovi ei ole tuplasaranoitu. Kyseiseen ovimalliin suosittelemme ainoastaan T-mallisia vetimiä.


Yksipuolinen kiinnitysratkaisu

Vedinmallien standarditoimitus käsittää pääsääntöisesti läpikiinnitteisen vedinparin. Myös yksipuolinen kappaletoimitus on mahdollinen sekä usein käytetty ratkaisu. Työselvityksissä ja tilauksissa tämä voidaan määritellä tuotekoodin jälkeen merkinnällä yksipuolisella kiinnityksellä. Yksipuolisen kiinnitysratkaisun läpipultti poikkeaa Mome-standardipultista. Näkyviin jäävä kanta on vetimen mukaisesti pintakäsitelty kappale.


Metalliosien pintakäsittelyt

Vakiomalliston pintakäsittelyvaihtoehdot ovat kromaus, messinkikiilloitettu, messinkiharjattu, satiini-matta sekä musta.

Kromatoitu pintakäsittely voidaan erikoistoimituksena toteuttaa myös mattapintaisena rst:n-omaisena pintana.

Messinkikiilloitettu sekä messinkiharjattu pintakäsittely toteutetaan vedintoimitusten osalta ilman suojalakkaa. Mikäli pinta halutaan suojalakattuna, se tulee määritellä työselvityksessä ja tilauksessa.

Sisätiloissa messingin patinoituminen on erilainen kuin ulkoilman vaikutuksesta hapettunut tummunut pinta. Sisätiloissa hapettuva messinki kerää käden jäljet, muuttuu kellertäväksi ja laikkukkaaksi. Tästä syystä sisätiloihin suunnitellut messinkipintaiset helat Momen mallistossa ovat suojalakalla käsiteltyjä ja merkitty luettelossa pintakäsittelykoodilla SL.

Satiini-matta sekä musta ovat pulverimaalattuja pintoja. Pulverimaalatun pinnan lisäksi niitä suojaa lisäkäsittelynä ruiskutettu lakkakerros.

Erisävyisiä maalattuja pintoja, patinointeja ja muita erikoispintakäsittelyitä sopimuksen mukaan.


Puuosien pintakäsittelyt

Mallistossa käytetyt puuosat ovat tammea ja koivua. Vetimien pintakäsittelyissä vaihtoehdot ovat kirkaslakattu sekä jalopuupetsattu tammi. Petsikäsitellyn tammen suojana on kirkas lakka.

Väliovenpainikkeiden puuosat ovat luonnonvahalla käsiteltyä tammea ja koivua. Vahan ominaispiirteenä on sen imeytymiskyky syvälle puun syyhyn. Mallistossa väriskaala on kirkkaan vahan lisäksi mahonkisävy ja musta. Värillisen kerroksen päällä on lisäksi suojavaha. Mahdollisesti likaantuneet puuosat on helposti puhdistettavissa Osmocolor-hoitovahalla jota saa alan liikkeistä kautta maan. Puhdistavien ainesosiensa lisäksi hoitovaha sisältää samaa vaha-ainesta kuin suojavaha joten puhdistus on samalla pintakäsittelyn huoltotoimenpide.

Erisävyisiä vahapintoja erikoistoimituksiin Osmocolorin värikartan mukaan.

Malliston ulkopuoliset petsisävyt erikoistoimituksiin sopimuksen mukaan.


Väliovenpainikkeiden koneistukset

Mome-väliovenpainikkeiden standardi on seuraava: kompletti piilokiinnitys, kiinteät kiinnityslaipat, läpikiinnitys kahdella kiinnitysruuvilla ja vastakappaleella, tukevoittava kaksipuolinen karakiinnitys sekä molemminpuoliset kiinteät palautusjouset.

Irralliset jouset ja erikseen asennettavat jousipakkaukset eivät ole yhtä laadukkaita kuin tukevat kiinteät palautusjouset. Asennusvaiheessa ne saattavat olla pulmallisia, minkä takia niitä usein asennetaan yksipuolisena ja toisinaan ne jätetään jopa kokonaan pois, luottaen että lukon jousi suorittaa tehtävän. Näin ollen ratkaisu ei ole yhtä pitkäikäinen ja erillinen jousiratkaisu on menettänyt merkityksensä. Sekä paremmanlaatuisen jousiratkaisun että em. laiminlyönnin eliminoimisen takia käytämme Mome-painikkeissa kiinteitä kaksipuolisia palautusjousia.

Kotimaisissa väliovenlukoissa on kaksi erilaista sovitetta joilla painake asennetaan lukon lävitse oveen. Mome-painikkeilla on molemmille sovitteille erilliset jousi- ja sovitesysteeminsä. Tästä syystä on tärkeää, että painikemallia tilattaessa määritellään lukkotyyppi johon painike asennetaan.

Mome-painikkeille koneistettujen asennusreikien halkaisijan tulee olla 38 - 40 mm.

Annamme lisätietoja tarvittaessa, puh: 050-511 07 38